fbpx

Nu bliver det billigere at være taxivognmand i Region Hovedstaden

 • Nu bliver det billigere at være taxivognmand i Region Hovedstaden

  Fra nytår bliver det billigere at være taxivognmand i København og Nordsjælland – vel at mærke hvis vognmanden kører for Dantaxi 4×48. Pladslejen erstattes af et servicebidrag, der består dels af et grundbidrag – dels af et omsætningsbidrag. Det nye servicebidrag betyder besparelser i omegnen af 5-20 % for hovedparten af selskabets vognmænd.  

  Pladsleje bliver til servicebidrag: Fra nytår træder en ny taxilov i kraft, men de Dantaxi 4×48 vognmænd, der kører i Region Hovedstaden skal samtidig vænne sig til, at pladslejen forsvinder og i stedet erstattes af et servicebidrag. ”Den gamle idealistiske foreningstanke om lige bidrag, som var legitimeret i den gamle lov, hvor alle vognmænd uanset udnyttelsesgrad betalte præcis det samme pr. tilladelse, afløses af det nye servicebidrag”, siger Lars Christiansen, formand for bestyrelsen i Dantaxi 4×48.

  For vognmanden med én bil kan servicebidraget betyde en årlige besparelse på over 12.000 kr.  

  ”Servicebidraget er en ny og mere intelligent måde at finansiere aktiviteterne i vores kommende kørselskontor på. Især for vognmænd med én vogn vil servicebidraget betyde markant lavere omkostninger”, siger Carsten Aastrup, direktør i Dantaxi 4×48. ”Et typisk eksempel kunne være en vognmand med en omsætning på 700.000 kroner. For ham eller hende vil servicebidraget betyde en årlig besparelse på over 12.000 kr. Således, at det samlede årlige servicebidrag kommer under 65.000 kr. alt inklusivt – herunder gratis foliering af taxien og en tøjpengekonto.”, fastslår  Carsten Aastrup.
  Stordriftsfordele betyder lavere omkostninger pr. vogn.

  ”At vi nu kan sænke vognmandens faste udgifter, hænger selvfølelig sammen med de stordriftsfordele vi har opnået efter sammenlægningen mellem Dantaxi og 4×48 TaxiNord. Når en lang række funktioner i løbet af 2017 nu er slået sammen, udmønter det sig i lavere omkostninger pr. vogn.” påpeger Carsten Aastrup.
  ”De besparelser vi allerede har opnået, og dem vi opnår i fremtiden,  kommer på denne måde vores nuværende men også vores kommende medlemmer til gode”, slutter Carsten Aastrup.

  Bestyrelsen i Dantaxi 4×48 præsenterede servicebidraget for medlemmerne på den nyligt afholdte Generalforsamling på Hotel Crowne Plaza i København. Her var der, fra medlemmernes side, stor opbakning til forslaget, der altså træder i kraft i Region Hovedstaden allerede pr. 1. januar 2018.

  Comments are closed.